marți, 22 aprilie 2008

Aur

Era foarte obosit. Avusese mult de lucru, iar gerul îi îngreunase munca. Renunţă la mâncare doar să poată sta puţin la căldură.

Se aşeză în fotoliu şi întinse leneş mâna spre aparatul de radio. Apăsă butonul. Vocea crainicei anunţă: „Difuzăm…” Nu mai auzi nimic. Aţipi.

*

În holul cabinetului medical. O aştepta pe asistentă să îi recolteze sânge pentru analiză. Aceasta veni înarmată cu seringa de unică folosinţă. În timp ce pregăti operaţiunea, asistenta încercă să îi distragă atenţia. Ştia cât se tem bărbaţii de ace.

- Domnule, am auzit azi o glumă: „O blondă sună la CFR: «Îmi spuneţi, vă rog, cât face trenul din Târgu-Mureş până în Bucureşti?», «O secundă...», «Mulţumesc!!!»”

În acest timp, asistenta pune câteva picături de sânge pe o lamelă şi o introduce în analizatorul electronic.

- Analiza e gata în câteva minute. Puteţi bea o cafea de la automat.


- Bună idee! Sunt obosit şi îmi va face bine o cafea fierbinte.

La radio cânta Elvis Presley. Îşi luă paharul cu cafea şi se aşeză comod în fotoliul de lângă fereastră. Sorbi lichidul negru amărui privindu-i pe copiii care se jucau în parcul de vizavi.

Asistenta îl chemă să-i dea rezultatul.


- Aveţi cam mult aur în sânge…

- E rău?, întrebă speriat.

- Nu chiar… Dar, în loc să îmbătrâniţi, întineriţi.


*

Se trezi transpirat. Cum? Va întineri? Când va ajunge ca la 30 de ani, nu va fi rău. Dar când va fi copil? Se va juca, fără grijă… Dar, dacă va alunge bebeluş? Să îl îmbrace alţii, să-l hrănească alţii…

Inima îi bătea energic. Îşi şterse cu dosul mâinii fruntea…


Crainica anunţă: „Aţi ascultat emisiunea VOCILE DE AUR ALE ROCK-ULUI”.

Zâmbi, liniştit:


- De aici aurul…

Niciun comentariu: